5/5 - (1 vote)
Едиториал продуктова фотография 3

Едиториал продуктова фотография – от Minkov Studio

Когато говорим за едиториал продуктова фотография, имаме възможността да се насладим на творческа експлозия, защото този тип продуктова фотография не просто представя продукт, а предизвиква емоция. Едиториал продуктовата фотография се ражда между кориците на луксозните списания, откъдето идва и самото наименование “editorial” (от англ. “редакторски”). Основната идея зад този тип продуктова фотография е визуалното въздействие, затова и кадрите най-често представляват завършено произведение на изкуството.

Едиториал продуктова фотография 1

Едиториал продуктова фотография – как да я разпознаем

Как да разпознаем едиториал продуктова фотография

Когато първоначално се сблъскаме с наложилото се от английски език понятие “едиториал”, със сигурност бихме изпитали доза недоумение. Всъщност това чувство абсолютно подходящо хармонира на цялостната концепция зад този тип продуктова фотография и точно в това се крие гениалността на тези проекти. Едиториал продуктовата фотография разчита на цялостно въздействие, което струи от всеки един детайл от кадъра. Тук търсим напълно завършена история, която си заслужава не само да бъде разказана на аудиторията, но и да бъде изживяна. Едиториал продуктовата фотография е силно креативен процес, чийто успех се оглежда в нетрадиционния начин, по който посланието се прокрадва в кадрите. Всеки детайл носи съществено значение на цялостната концепция, което придава на този тип продуктова фотография най-силен криейтив почерк. Кадрите най-често ни напомнят за застинала сцена от филм, където основният продукт се прокрадва на фона на разказаната история. Магията при едиториал продуктовата фотография е като фотограф в София да успея да придам акцент върху конкретен продукт, без категорично да насочвам цялото внимание към него.

Едиториал продуктова фотография 2 - червило

Едиториал продуктова фотография – мейкъп едиториал

Мейкъп едиториал продуктова фотография

Съвсем естествено, едиториал продуктовата фотография бележи своя най-голям успех в модните среди, като в основата на едни от най-зашеметяващите и запомнящи се изпълнения стои гримът. Този тип продуктова фотография дава свобода на всеки творчески порив, като сваля всички професионални и морални ограничения. Тук не се търси съвършено поставено върху устните червило, тук се нуждаем да открием дръзката следа, която то оставя върху съзнанието ни. Тази следа най-често се отграничава от общоприетите представи и класическата визия, с която сме свикнали. Едиториал продуктовата фотография ни позволява да прескочим границите и да превърнем модела в платно, върху което да рисуваме. Всяка текстура, която размива границите и излиза от очертанията на традиционното си приложение, ни доближава все по-силно към едиториал.

Връщайки се към примера с червилата, ние можем да въздействаме и само чрез поставен върху устните и силно размазан встрани продукт. Успехът зад този тип продуктова фотография се гради ,на първо място, от удивлението и объркването у аудиторията, което привлича най-силно внимание. Наред с това, ние сме изпълнили всички изисквания, които цели продуктовата фотография, а именно – да представим цвета и текстурата.