Оцени тази страница
Продуктова фотография на дамски чанти 1

Продуктова фотография на дамски чанти научете повече

Модата и фотографията винаги са вървели ръка за ръка. За елегантни аксесоари като дамските чанти, улавянето на перфектното изображение е от съществено значение за предаване на майсторството, детайлите и стойността на артикула. Дамските чанти са специфичен обект на продуктовата фотография поради неправилната си форма, а в нередки случаи не притежават достатъчна твърдост, за да застанат самостоятелно по красив начин. Тази особеност изисква много работа и допълнителни приспособления, които да ги придържат и изпълват. Продуктовата фотография на дамски чанти е белязана от сериозна важност, тъй като трябва да представя реалистичната визия и качеството на изработката и на използваните материали. Резолюцията на кадрите притежава голямо въздействие, тъй като повишава доверието на аудиторията към продукта и изобщо към бранда, а и задоволява любопитството на потребителите при увеличение на изображението

Продуктова фотография на дамски чанти 2

Продуктова фотография на дамски чанти – от Минков Студио

Детайлна продуктова фотография на дамски чанти

Красотата на дамските чанти е в детайлите. Не става въпрос само за заснемане от различен ракурс, тук говорим за улавяне на качеството на артикула чрез включване на особеностите на различните елементи. Стандартно се започва с общи кадри на чантата от всяка страна и чак след това можем да продължим да снимаме всички останали детайли като лого, принт, декоративни елементи и други. Подобна обстойна продуктова фотография на дамски чанти не само ще накара потребители да “се докоснат и дори изпробват” виртуалния продукт, но и ще увеличи доверието на потенциалните купувачи към автентичността на това, което купуват. Другото основно нещо, което продуктовата фотография на дамски чанти трябва да очертае, е структурата и разпределението на модела. Аудиторията иска да види чантата така, сякаш вече я използва. Това е и най-трудната част за мен като фотограф  София. Да създам концепция, която да се докосне до начина на живот на максимално широка аудитория и потребителите да припознаят себе си в артикула.

Продуктова фотография на дамски чанти 3

Продуктова фотография на дамски чанти – детайлна фотография

Реализъм в продуктовата фотография на дамски чанти

Дамските чанти са модни аксесоари, които се използват ежедневно, затова и контекстът в продуктовата фотография е задължителен. Заснемането на дамска чанта на рафта не е най-добрият способ – защото не винаги би пресъздал ясно размерите и неуловимото визуално усещане на дадения артикул. Препоръчително е при продуктовата фотография на дамски чанти да се използва модел или манекен, за да се подчертаят пропорциите и да се вдъхне реализъм. Това дава на аудиторията представа как може да изглежда дамската чанта, след като бъде носена.

Когато продуктовата фотография на дамски чанти е предназначена за онлайн търговия, неутралният фон е за предпочитане. Независимо дали артикулите са самостоятелно представени или носени от модели, най-важното е в кадъра да не присъства нищо, което да отклони вниманието на аудиторията от обекта на продуктовата фотография и да го обезцени. За още по-силно изразен реализъм се избягват директните и прекалено силни светлини, като е най-добре да изключим светкавицата и да използваме умело разположени светлинни модификатори.

Продуктова фотография на дамски чанти 4

Продуктова фотография на дамски чанти – свържете се с нас!