5/5 - (1 vote)
Продуктова фотография на дрехи 1

Продуктова фотография на дрехи – научете повече!

Модата е психологическо явление, което се крепи върху манипулиране на обществените възприятия. Субективното ѝ изражение размива представите за грозно и красиво, осланяйки се върху идеята, че даден продукт може да придобива различни качества в зависимост от това кой и как го е представил. В днешно време професията модел се асоциира с красотата и съвършенството, а дизайнерите са обожествени, поставени на пиедестал заради творенията си. Очевидно като фотограф в София и аз би трябвало да се чувствам богопомазан заради възможността да дам част от себе си при реализирането на някои от най-новите модни колекции. А аурата на модата не прощава грешки, затова и продуктовата фотография на дрехи задължава да бъде изпълнена по най-добрия начин

Продуктова фотография на дрехи 2

Продуктова фотография на дрехи – свържете се с нас

Подготовка при продуктова фотография на дрехи

Атрактивните и качествени снимки на продукти оказват значително влияние върху мнението и решенията на аудиторията. Продуктовата фотография на дрехи трябва да умее да съблазнява потребителите, като ги придружи в тяхната проекция. За целта е важно е да подготвим дрехите така, че да изглеждат по най-добрия начин. Въпреки че вече разполагаме с множество графични редактори, в някои случаи прекалената намеса може да компрометира качеството на кадрите от продуктовата фотография на дрехи или ако не друго, просто да ни отнеме прекалено много време. А времето е най-ценният ресурс.

За да избегнем сложното и пипкаво ретуширане, би било много по-лесно да се уверим, че дрехите, които ще заснемаме, не притежават сериозни гънки, фабрични конци, мъхове или стърчащи етикети. По тази причина в склада на моето фото студио в София се помещават не просто техника и фотографски декори, но и ютия, ролка за почистване на мъхове и всякакви подобни атрибути, които да гарантират безупречния вид на дрехите по време на продуктовата фотография. Нека прибегнем до софтуера за обработка само при финалните корекции и коригирането на цветовете.

Продуктова фотография на дрехи 3

Продуктова фотография на дрехи – Минков Студио

Постпродукционен процес при продуктовата фотография на дрехи

Приключвайки със заснемането е време да оптимизираме изображенията от продуктовата фотография на дрехи. Целта на постпродукционната обработка е да придаде на кадрите по-професионален вид, но най-вече е обвързана с нуждите на аудиторията. Като начало следва да се уверим, че всички обекти от продуктовата фотография на дрехи са с еднакъв размер и центрирани в изображението. Най-лесният начин за това е създаването на набор от спецификации в шаблон на Photoshop.

Още по-досадно от хаотично позиционирани и несъразмерни кадри при различните експозиции е несъответствието в цветовете на артикула. Защото това не просто дразни окото, но тотално би объркало потребителите. Никой няма да си купи дреха, надявайки се, че поне един от петте нюанса ще се окаже действителният. Това е и едно от основните предимства на графичните редактори, които предлагат набор от начини за коригиране на цветовете. Съветът ми е да експортирате изображенията от продуктовата фотография на дрехи във формат SRGB за оптимално проявяване на цветовете върху екрани и дисплеи.