5/5 - (1 vote)
Продуктова фотография на матраци 1

Продуктова фотография  на матраци – научете повече

При все че продуктовата фотография е разновидност на фотографията, сама по себе си тя също се разделя на подкатегории в зависимост от предназначението на кадрите. В едни моменти се набляга на скучен професионализъм като по учебник, в други – креативността изкривява представите за правилно и грешно. В този ред на мисли като фотограф София ми се налага да съобразя и още нещо, освен маркетинговата стратегия, а именно – големината на обекта на продуктовата фотография. Позовавайки се на тривиалната сентенция, че “размерът има значение”, не можем да не отчетем трудностите пред фотографската професия при продукти със значително по-голям или по-малък размер. И тук ще се отделим от техническото изпълнение на продуктовата фотография на подобни мащабни проекти, фокусирайки се върху ограничения творчески запас. Със сигурност ще се впуснем в приключение, докато организираме гениалната концепция, която се нуждае от много по-сериозен и мащабен ресурс. Въпреки перипетиите около тези импозантни проекти, продуктовата фотография на матраци стъпва върху обетованата земя на здравословния сън и качествената почивка, което безспорно улеснява творческия замах.

Продуктова фотография на матраци за социалните мрежи

Когато трябва да популяризираме продукти и услуги в социални мрежи, аз съм склонен да предложа на клиента да направим продуктовата фотография по-малко ориентирана към директното търговско предложение. Тези платформи изискват различен подход и концепция, придаваща емоция чрез снимки и видеоклипове на ежедневни моменти и ситуации, с които аудиторията може да се идентифицира. По този начин продуктовата фотография изгражда съпричастност към бранда. Криейтив продуктовата фотография на матраци трудно (макар и не невъзможно) може да бъде изведена от стените на спалното помещение. Но дори този тривиален подход е по-подходящ за реклама в нюзфийда, отколкото скучен студиен кадър на матрака. Домашният уют и излъчването на модела са двата фактора, които индиректно обрисуват качествата на продукта. Въпреки това не трябва да забравяме, че обектът на продуктовата фотография са матраците и кадрите трябва да изобразяват приноса им върху цялостната идилия.

Продуктова фотография на матраци за официален сайт

Когато даден продукт се лансира за първи път пред широката аудитория, студийното заснемане е неизбежен момент. Както вече споменах, по-мащабните проекти като продуктовата фотография на матраци, притежават своите особености, дори и при самото им транспортиране. Нуждата от професионално фотографско оборудване (отново подчертавам – в подобен мащаб) възпира възможността аз да се локализирам в съответния шоурум и по тази причина отново всичко се случи в моето фото студио в София. При продуктовата фотография на матраци се увеличава и нуждата от светлинни модификатори и панели, а същевременно се усложнява и организацията по позиционирането им. Този проект изисква много повече опит, за да се акцентира най-добре върху характеристиките и качествата на продукта, които често биват изведени и чрез последваща софтуерна обработка и наслагване на кадри