5/5 - (1 vote)
Професионално фото студио София 1

Професионално фото студио София – научете повече!

Създаването на собствено професионално фото студио е значителна инвестиция, но тя ни дава пълен контрол върху работния процес. Наличието на собствено фото студио освобождава въображението от стандартните настройки и ни позволява да се откроим от конкуренцията. То ни позволява да изградим бизнеса си според собствените си предпочитания и нуждите на нашите партньори, затвърждавайки професионалния си подход към избраното от нас амплоа на професионален фотограф.

Професионално фото студио София 2

Професионално фото студио София – Минков Студио

Подходяща локация

Когато търсех местенце за своето професионално фото студио в София, аз имах два водещи критерия, повлияни от индивидуалните ми творчески насоки. Като професионален фотограф в София, който се занимава основно с продуктова фотография и модна фотография, за мен беше важно да ситуирам професионалното си фото студио в София на партерен етаж в някой приятен и комуникативен район в града.

Работейки с множество клиенти, професионални модели, стилисти и гримьори, аз съм длъжен да им осигуря улеснен достъп до своето професионално фото студио в София, независимо дали се придвижват със собствен автомобил или с градски транспорт. По този начин си гарантирам невъзпрепятстван работен процес и свежи партньори, които не са изгубили мотивацията си по пътя до моето професионално фото студио в София.

Партерният етаж беше другата ми изходна точка, която съобразих с естеството на своята дейност. Продуктовата фотография не включва само дрехи, аксесоари и козметика. Сред водещите брандове, с които си колаборирам, се нареждат и производители на мебели, матраци, техника и всякакви други “извънгабаритни” продукти, притежаващи свои транспортни специфики. Аз избрах да насоча търсенето си на професионално фото студио в София с грижа и за техния комфорт, което за мен е проява на уважение както към портфолиото им, така и към самите професионалисти, с които работя.

Професионално фото студио София 3

Професионално фото студио София – научете повече!

Въздействието на интериора

За да се използва ефективно наличното пространство, е необходимо да се отделят зони за определени работни места. Всяко едно направление във фотографията се нуждае от специфично осветление и декори, които извеждат на преден план характеристиките и особеностите на заснеманите обекти. Когато става въпрос за модна фотография, необходимостта от пространство е най-осезаема, защото освен мен, в своето професионално фото студио в София си партнирам с поне още 2-3 души, всеки от които се нуждае от своето лично пространство. Трябва да се обособи място за гардероб, за грим, съблекалня или поне параван и всяко от тези неща да не е в съприкосновение с обособеното място за фотосесията и прилежащия декор.

Огромните празни пространства и голите стени, които ще посрещат клиентите и партньорите, са голямо НЕ. Не трябва да забравяме, че ние продаваме само това, което можем да покажем. Затова е важно да помислим и за евентуални идеи, с които да запълним творческото си ателие, като например с мостри за печат на някои от най-добрите си проекти. Моето професионално фото студио в София е пълно с подобни изображения, които не само презентират индиректно професионализма ми, но и създават атмосфера и лично мен ме вдъхновяват да надграждам с все по-добри кадри.

Научете още за Фото студио София – Minkov Studio