РЕКЛАМНА ФОТОГРАФИЯ – БЪЛГАРСКА РОЗА

Оцени тази страница

Рекламна фотография

Този път рекламната фотосесия беше за немски онлайн магазин, предлагащ наша козметика от българска роза  в Германия. Концепцията беше поверена изцяло на мен, като  в задание имах единствено шестте цвята по които трябваше да подбера пръските бои. Отначало мислех да правя пръските с оцветено мляко, но практиката ме е научила че скоростта на редките капки е много по голяма, и шанса за заснемане на толкова близки кадри е много по-малък и труден. А и редките капки правят различен вид пръски които се разпиляват по друг начин. Възможността беше или да оцветя рядка гипсова каша, която всъщност не става за ярки и светли цветове, защото гипса стои сивкав, за това избрах латексови бои, който цветове предварително избрах от карнетка на място.

Продуктова фотография

Започнах снимките с най- трудният цвят за осветяване –  белият, като разреждането на боята и настройването на правилното осветление ми отне около 4 часа.  С различната гъстота на боята се постигаха различни по форми пръски, разбира се с рядката боя, направи неописуема мацаница  в студиото. Всичко трябваше да опаковам във стреч и предпазни найлони, а най-трудната част беше непрекъснатото чистене след почти всеки кадър.

Фото техника и настройки

Близките кадри налагаха максимално приближаване на фото-техниката. От друга страна осветлението трябваше да бъде комбинация от меко, градиентно и хем достатъчно силно- реципрочно  с достатъчно кратък импулс, за да може да „замрази“ пръските боя. Това също наложи прекаленото приближаване на светкавиците.

Снимах кадрите на бленда 16, за да мога да получа достатъчно дълбочина на рязкост, за да могат продуктите да бъдат целите на фокус. Четирите светкавици които използвах, бяха в „speed“ режим, с дължина на импулса 1/8000  от секундата.

Вижте повече за продуктовата фотография.

This website uses cookies.