Оцени тази страница
рекламна фотография 67

Рекламна фотография

Доста сложен но интересен рекламен проект, който смятам че доста успешно успях да реализирам с помощта на силно разпъната полиуретанова мембрана, сложена върху мощен бас, вързан за аудио системата в студиото ми. Факторите това да се случи разбира се бяха още доста.

рекламна фотография 61

Техническа част

Боите които ползвах са автомобилна база-перла, заради фините алуминиеви частици които карат капките да блестят, и  които са на водна основа, за да мога да ги разреждам, защото в състоянието в което се продават за употреба  са гъсти, и басът не можеше  да ги разпилее на капките които исках. Разбира се  според гъстотата на боята и различната музика, при всяка проба се получаваха различни форми. Ситуацията наложи доста проби, така както на различно разредени бои, така и на различен тип музика, докато получа това във видеото.

рекламна фотография 60
рекламна фотография 59
рекламна фотография 58
рекламна фотография 57

Докато всеки път чистех след всяка „цветна експлозия“ се роди идеята, че мога да огранича различното разпиляване на капки боя из студиото, като подбера с аудио редактор определена повтаряща се част от музика и да я наставя една след друга, без прекъсване поне 10 мин. Така можех да заснема поне 5-6 кадъра с едно чистене от цвят, защото еднаквите удари от баса, вдигаха всеки път до едно и също ниво боята, и можеше фино да се регулира с усилване и намаляване.

рекламна фотография 66

Осветление и настройки на техниката

За да мога да настроя светлините, направих макет със същата форма, състоящ се от залепени сламки с топъл силикон, образуващи същата сцена като с боята. Така успях да определя чрез DOF калкулатор на какво разстояние, каква бленда,  и колко усилени  да бъдат светкавиците, за да ми бъде на фокус само равнината в която се намира часовника между капките, същевременно осветлението хем да бъде достатъчно силно, реципрочно хем да е достатъчно кратък импулса за да може да ги „замрази“.  Чрез макета, успях да направя и фината настройка на осветлението, за да предам достатъчно обем на капките.

рекламна фотография 62
рекламна фотография 63
рекламна фотография 64

Продуктова фотография

От своя страна, часовниците са като бижутата, лъскави и отразяващи всичко каквото ги заобикаля. Нужна им е мека и дифузна светлина, още един фактор който намаля интензитета на светлината, и удължава импулса който трябва да ги „замрази“.  Разбира се всеки модел часовник, бях комбинирал предварително с определен цвят боя.

рекламна фотография 65

В крайна сметка бях настроил светкавиците да снимат с импулс от 1/6000  до 1/8000  от секундата, така че за един цвят, имах заснети около 40 кадъра, и всеки един беше уникален по форми.

Вижте повече за фото студио София – Minkov Studio.