5/5 - (1 vote)

Продуктова фотография – електронни наргилета

Продуктова фотография – електронни наргилета

Като фотограф в София няма как до мен да не достигне една от най-актуалните тенденции към момента, а именно – електронните наргилета. На фона на всички снимки с електронни устройства, които изпълват социалните мрежи, дойде моментът, в който в моето фото студиото в София ще пресъздам и своята професионална гледна точка на продуктовата фотография – електронни наргилета. Насищането на пазара с конкурентни брандове изисква от мен да представя продуктовата фотография – електронни наргилета по начин, който да впечатли аудиторията.  За да се наложи нов продукт в пазарна ниша с утвърдени брандове, се изисква продуктовата фотография на електронни наргилета да успее да открои индивидуалността на бранда.

Електронни наргилета

Цветна експлозия при продуктовата фотография – електронни наргилета

Едно от най-значимите предимства при продуктовата фотография – електронни наргилета и изобщо при този тип продукти е запленяващата палитра от цветове. Искрящите тонове на електронните устройства ги открояват във всеки кадър и това е основното нещо, на което съм заложил при професионалната продуктова фотография – електронни наргилета за официалния сайт на бранда. При заснемането на отделните аромати съм използвал панели, които осветяват подходящо продукта, а същевременно омекотяват светлината. Такъв тип панели се използват при изпълнението на почти всяка продуктова фотография, защото не позволяват образуването на светлосенки и изкривяване на цветовете на заснемания артикул. В зависимост от целта на фотосесията, биха могли да се използват и цветни диодни панели, които да придадат определен нюанс върху целостта на кадъра. В случая при продуктовата фотография на електронни наргилета ние разчитаме изцяло на автентичната палитра на продуктите, затова не се налага използването на допълнителна цветна светлина. При последващата обработка на продуктовата фотография – електронни наргилета, продуктът се отделя от първоначалния кадър и се поставя на черен фон, затова не търсим ефект, придаден от допълнителното въздействие на цветни светлинни модификатори.

Електронни наргилета – Студио Минков

Наслагване на кадрите при продуктовата фотография – електронни наргилета

При изпълнението на продуктова фотография – електронни наргилета, самият продукт и външната опаковка изискват индивидуални условия на заснемане поради спецификите на повърхностите си. Електронните устройства притежават матово покритие, което се нуждае от специално осветление, за да им придаде умерен блясък. Картонената външна опаковка, от своя страна, се нуждае от цялостно елиминиране на всеки възможен отблясък, затова се предвиждат отделни кадри за всеки един елемент от продуктовата фотография – електронни наргилета. И в двата случая кадрите се заснемат върху тъмна огледална повърхност, която да образува отражение и по този начин да се придаде динамика в продуктовата фотография на електронни наргилета. Последният етап от процеса изисква софтуерна обработка, при която очертанията на продуктите и отраженията им внимателно се отделят от основния кадър и се наслагват върху финалното изображение.

Прочетете също за фотограф София!

Електронни наргелета – продуктова фотография от Минков