5/5 - (1 vote)
Използване на продуктовата фотография за увеличаване на продажбите 1

Използване на продуктовата фотография за увеличаване на продажбите – Минков студио

Красивите продукти заслужават красива продуктова фотография. А особено във времена на технологичен подем, когато почти всеки има добра камера на мобилния си телефон, не може да си позволим да не надскочим нивото, като изберем професионална продуктовата фотография за нашия онлайн магазин. Хората обичат да виждат какво купуват. Изображенията имат начин да се обръщат към хората. И тъй като едно изображение може да предаде посланията по по-ясен начин, понякога по-добър и от самите описания, то си струва да инвестираме в продуктова фотография, която да увеличи процента на реализация на продажбите.

Използване на продуктовата фотография за увеличаване на продажбите 2

Използване на продуктовата фотография за увеличаване на продажбите – научете повече

Продуктова фотография, която предизвиква емоции

В крайна сметка съществува психологически принцип, който влияе върху решението на купувача, а правилните изображения са основна част от това въздействие. Проучванията показват, че в голяма част от моментите, когато купуваме продукт онлайн, ние сме подтикнати по емоционални причини. И тук идва въздействието на правилната продуктова фотография върху сетивата на потребителите.

Не става въпрос само за цветове и форми, но и за спомени и мечти. За да накараме аудиторията да се идентифицира с предлаганите от нас артикули, то продуктовата фотография трябва да ги поставя в желаните от клиента ситуации. По този начин, на подсъзнателно ниво ще се създаде връзка между потребителя и бранда, защото продуктът вече присъства в съзнанието му, а продуктовата фотография само завършва и подобрява този образ.

Използване на продуктовата фотография за увеличаване на продажбите 3

Използване на продуктовата фотография за увеличаване на продажбите – свържете се с нас

Продуктова фотография отвъд детайла

По-големите изображения също увеличават продажбите. Проведени маркетингови проучвания установяват, че при увеличение на размера на изображенията с 28%, то кликовете на потребителите върху бутона “купи” са се увеличили с 63%. Дори ако по-големия кадър означава да избутате голяма част от съдържанието на страницата под видимата на екрана част от страницата, това не е проблем, защото е показателно, че посетителите са по-загрижени за изображението, отколкото за описанието.

Друга хитринка при онлайн продажбите е 360-градусовата продуктова фотография. По този начин не само ще представим продукта във всички съществуващи ъгли и детайли, но и даваме възможността на клиента сам да разгледа продукта. И сега си представете, че сте в реален магазин, но пипането е забранено. И единственият вариант да си изберете продукт е като го оглеждате от ръцете на продавач-консултанта, който го върти насам-натам и с това и приключва вашият “лов на находки”. Същото е и при конвенционалната продуктова фотография, която представя единствено експозициите, които фотографът е предложил. Но при 360-градусовата продуктова фотография нещата стоят по различен начин. Тези “кадри” позволяват на потребителите да докоснат продукта, да го вземат в ръце, да го завъртят и огледат детайлно, без да са изкуствено насочвани единствено към неговите предимства.

Научете още за Продуктова фотография – Minkov Studio