Креативни ракурси в продуктовата фотография

Оцени тази страница

Креативни ракурси в продуктовата фотография – Вижте още!

Нестандартната перспектива е в състояние да издигне снимките на съвсем ново ниво. С креативните ракурси в продуктовата фотография се постигат по-въздействащи и по-интересни кадри, които лесно правят впечатление. Дори от съвсем обикновена среда като тази вкъщи или на улицата с креативните ракурси в продуктовата фотография може да се извлече необичайното, да се открие различното. Креативните ракурси в продуктовата фотография не са толкова въпрос на техника или обработка, колкото на идея, затова и предизвикателствата при тях започват още преди човек да застане зад обектива.

Креативни ракурси в продуктовата фотография – Какво трябва да знаем?

Проучване на креативните ракурси в продуктовата фотография

Промяната на ъгъла с цел постигане на по-разчупена снимка не е нещо нечувано. За креативни ракурси в продуктовата фотография се говори отдавна и материали по темата има наистина много. Кратък преглед на опитите с креативните ракурси в продуктовата фотография дава добра представа какво вече е пробвано и кое си заслужава експеримента. Високите и ниските креативни ракурси в продуктовата фотография например имат голям потенциал, докато при „нормалната“ гледна точка трябва да се разчита на допълнителни елементи на композицията. Поле за лична интерпретация се появява и в пресечната точка между ъгъла на камерата и креативните ракурси в продуктовата фотография. Там, в това неопределено пространство на гледната точка и техническите възможности, е скрита възможността продуктите да изглеждат наистина уникално, атрактивно и нестандартно.

Креативни ракурси в продуктовата фотография – Вдъхновения

Вдъхновяващи креативни ракурси в продуктовата фотография

Артистичният подход към композицията на всеки кадър и към използваните в него ъгли на заснемане придава характер на продуктите, които са на фокус. Затова при креативните ракурси в продуктовата фотография най-важни остават спецификите на предмета, върху който се акцентира. Самите продукти налагат някои ограничения в зависимост от това кои са най-привлекателните им характеристики. Като един от най-универсалните креативни ракурси в продуктовата фотография може да се посочи 45-градусовия ъгъл, известен още като диагонална композиция. Той се използва при почти всички видове продукти, защото е подходящ за акцентиране върху детайлите по тях. Друг за мен много интересен вид креативни ракурси в продуктовата фотография е т.нар. „птичи поглед“. С него се отнема дълбочината на кадъра, което води до по-нетрадиционна визия в стила на минимализма.

Креативни ракурси в продуктовата фотография от Minkov Studio

Реалистични креативни ракурси в продуктовата фотография

Заиграването с креативните ракурси в продуктовата фотография е по-лесно постижимо, когато кадрите се заснемат в естествена среда. Поради това и експериментите в тази посока са най-интересни при лайфстайл продуктовата фотография, в която присъстват повече елементи в композицията. Креативните ракурси в продуктовата фотография от този тип печелят от постигането на динамика в кадъра, както и от намек към историята, която той разказва. Когато се използва естествена среда, а не студио, възможностите при креативните ракурси в продуктовата фотография са наистина безкрайни, защото уникалността на продуктите не е нужно да бъде измисляна – тя вече е там, просто трябва да бъде уловена.

Научете повече за продуктова фотография – Минков Студио

This website uses cookies.