5/5 - (1 vote)
Packshot продуктова фотография 1

Packshot продуктова фотография – Научете повече!

В света на маркетинга има различни термини, отнасящи се до продуктова фотография, включително рекламна фотография, комерсиална фотография, а отскоро и Packshot продуктова фотография, като хората често използват тези термини взаимозаменяемо. Това обаче в много случаи е неправилно и има пропаст по отношение на разликите между тези разновидности на продуктовата фотография. За да оценим Packshot изображенията, е важно първо да разберем какво имаме предвид под този тип изображение и след това да установяваме важността и ползата от него. Като фотограф в София с ясно изявен афинитет към продуктовата фотография, ще се опитам да резюмирам есенцията на това поднаправление.

Packshot продуктова фотография 2

Packshot продуктова фотография – Свържете се с нас!

Какво е Packshot изображение?

Packshot е снимка с висока разделителна способност на продукт, обикновено направена в професионално фото студио и на изчистен бял фон, който елиминира всякакво разсейване. Често този бял фон се премахва дигитално, оставяйки чисто и просто изображение на продукта. Фонът се постига с леко извита стена, която може да представлява безшевен хартиен или текстилен фон и ни позволява лесно да интегрираме продукта в уеб страници, брошури, каталози и листовки. При Packshot продуктовата фотография не трябва да има място за експерименти. Изображението представя ясен изглед на артикула, където всички текстури и детайли са ясно видими. Ето защо Packshot продуктовата фотография се различава значително от рекламната и комерсиалната продуктова фотография. Тук трябва да ограничим креативността си и да не се опитваме да си играем с експозицията. Packshot продуктовата фотография предлага удобство и гъвкавост, но каква е истинската цел на създаването на този тип изображения?

Packshot продуктова фотография 3

Packshot продуктова фотография – Минков студио

Къде се използва Packshot продуктовата фотография?

Основната цел на този тип изображение е да насърчи визуалното разпознаване на продукта. Чрез конкретно съобщаване на това как изглежда продуктът, без никакво разсейване, е по-вероятно потребителите да могат да разпознаят продукта, когато го видят на рафта за продажба. Съществува ясна корелация между познаването на изображението на продукта и реализираните продажби, особено при страничните продажби, еднократните продажби или продажбите в ситуации на силна конкуренция. Ако потребителят е видял изображение на продукт, което ясно показва как изглежда самия продукт или опаковката му, понякога като част от брошура, имейл, онлайн реклама и прочее, е по-вероятно това изображение да е в съзнанието му, докато разглежда рафтове в магазините. Това от своя страна увеличава вероятността потенциалният купуват да види истинския продукт, което съвсем естествено увеличава вероятността от продажба. И така, истинската цел на Packshot продуктовата фотографията е да увеличи процента на реализация чрез увеличаване на видимостта и осведомеността на бранда. По същество става въпрос за психология и визуална памет и поради тази причина Packshot изображенията са много по-различни от рекламната или комерсиалната продуктова фотография като цяло.

Научете още за Фото студио София – Minkov Studio