Оцени тази страница
Приложения на продуктовата фотография 1

Приложения на продуктовата фотография – Научете повече!

Могат да бъдат разграничени няколко основни вида продуктова фотография. Всички те имат за цел да покажат продуктовите аспекти на вашата електронна търговия и по този начин да информират потенциалните купувачи по артистичен начин. Въпреки че е вярно, че снимките на продукта трябва да съответстват на визуално описание на артикула, това не означава непременно, че те трябва да притежават едни и същи характеристики. Нека да разгледаме основните видове продуктова фотография, насочена към популяризиране на бранд.

Продуктова фотография за социалните мрежи

Голям брой качествени снимки и видеоклипове, заснети с професионална камера и във филмово студио, ще дадат изненадващо добри резултати. Рекламата в социалните медии има определени условия, които трябва да вземем предвид, за да привлечем вниманието към нашия профил, онлайн магазин и бранд.

Ако имаме голям брой качествени снимки, ще имаме отличен “фотоалбум”, който да захрани социалните ни мрежи с въздействащо съдържание. Това е от съществено значение за достигане до нашите потенциални клиенти. Профилите в социалните медии са бели книги и трябва да знаем как да ги попълним с рекламни кампании за успешен бизнес модел.

Приложения на продуктовата фотография 2

Приложения на продуктовата фотография – Важна информация

Продуктова фотография за уебсайт

Нещо подобно се случва със снимки на продукти за онлайн магазин. Изображенията, съдържащи се на нашия уебсайт, не само го украсяват, но го позиционират и насърчават реализациите, което всъщност е и резултатът, който искаме да постигнем. Колкото и невероятно да звучи, изображенията правят огромната разлика във виртуалното пространство. Два абсолютно идентични уебсайта могат да придадат съвършено различно усещане към аудиторията, единствено на база изображения, цветова гама, шрифт.

Но колкото и елементарно да звучи това изискване, не е толкова лесно да се създаде успешна продуктова фотография за уебсайт. Изисква се ясна концепция, много креативност и голяма доза професионализъм, защото именно продуктовата фотография подсилва дискурса на сайта и посланието, което нашия бизнес предава.

Приложения на продуктовата фотография 3

Приложения на продуктовата фотография от Минков Студио!

Продуктова фотография за каталози

Снимките на продуктите, които съставят каталог, ще бъдат единствената визуална референция, която клиентите ще имат за нашите продукти, така че колкото по-добро е изображението, толкова по-големи са продажбите. Основната функция на продуктовата фотография, предназначена да бъде интегрирана в каталог, е да покаже най-добрата версия на продукта.

Рекламна продуктова фотография

Казват, че ако не покажем даден продукт, не го продаваме. Ето защо рекламата е ключов фактор за увеличаване на продажбите на нашата компания. Рекламата включва и видео продукция и не изключва никакви други формулировки, които спомагат за постигането на целта за продажба възможно най-скоро и колкото повече, толкова по-добре.

За да го направи добре, рекламната продуктова фотография трябва да подчертава качествата на продукта по оригинален и иновативен начин. Той трябва да ни отличава от конкуренцията и да се обръща директно към нашия купувач със силно послание.

Научете още за Фото студио София – Minkov Studio