5/5 - (1 vote)
професионален фотограф София 1

Професионален фотограф София – Минков студио!

Най-вероятно много от вас са се запитвали какво се изисква от човек, за да стане професионален фотограф. Необходимо ли е специално образование, достатъчно ли е преминаването на специализирани курсове, или просто трябва да следваш вътрешния си естетически порив? Като професионален фотограф в София с, бих казал, достатъчно богат опит, аз съм по-скоро в подкрепа на това, че трябва да обичаш да наблюдаваш и да имаш отношение към образа, за да се впуснеш в тази професия. Колкото за да усетиш обектите си, толкова и за да уловиш техните емоции или нагласи.

професионален фотограф София 2

Професионален фотограф София – научете повече!

През погледа на един професионален фотограф

Страстта, съчетана с опит, ще бъдат вашите истински активи за развитие като професионален фотограф София. Също така ще трябва да покажете смирение и да сте вечно недоволни от вашите кадри и начин на заснемане, за да останете подвластни на динамиката, която ще ви позволи да продължите напред според собствения си фотографски подход.

А ако се запитате защо за първи път подчертавам толкова усилено “професионален” фотограф, то отговорът е, че светът на фотографията е разделен на две основни категории – любител фотограф, който се реализира с чиста страст и удоволствие, и професионален фотограф, заложил всичко, дори и душата си, за да превърне страстта си в професия. Защото да бъдеш професионален фотограф в София е не просто трудно, но и силно финансово необезпечено, поне през първите няколко години.

Като професионален фотограф в София аз възприемам запечатването на момента като намерение, родено от определена емоция. Правенето на снимки се превръща в нагласа. За мен това също е въпрос на личност, на подход към света, на споделен възглед или това, което нося в себе си и откривам около себе си. Професионалният фотограф трябва да е възприемчив и внимателен към всичко около него.

професионален фотограф София 3

Професионален фотограф София – свържете се с нас!

(Мечешка) услуга за професионалния фотограф

Преди едва двадесет години от професионалния фотограф се изискваха технически умения, които не можеха да бъдат така импровизирани и ретуширани. Добрата страна е, че професията вече принадлежи на съвсем ново поколение… По-малко предпазливи, по-креативни, по-гъвкави както по отношение на свършената работа, така и по отношение на начина и техниките. Въпреки това, тъй като вече не става дума за закупуване на филми и тъй като управлението на камерите стана до голяма степен автоматизирано, това позволява на услугите да навлязат на пазара на всички нива на цена и качество. Това е и другата страна на монетата: да стане професионален фотограф вече е по силите на почти всеки… Това позволява на пазара да се появят некачествени услуги, чийто резултат понякога осквернява репутацията на истинския професионален фотограф в София като мен.

По-горе говорихме за разликата между любител и професионален фотограф, което всъщност не е никак не е правилно деление. Има професионалисти, които никога няма да направят и една десета от това, което правят някои “аматьори”! Изборът на правилния фотограф означава да направите мъдър избор и да обърнете голямо внимание на портфолиото му, което съдържа не просто снимки, а истории.. преживявания.. спомени..