Лятно вдъхновение за продуктова фотография

5/5 - (1 vote)

Лятна продуктова фотография – научете повече!

Лятото е в разгара си и няма как да подминем с лека ръка момента, когато положителните емоции струят от всичко, което ни заобикаля. Като фотограф в София съм силно изкушен да се отдам на поредното любимо професионално пътешествие, което да ме отърси от столичната динамика при сблъсъка с белите гребени на морските вълни. Настъпи сезонът на пъстрите кадри с освежаващ привкус и романтична нотка и за да ви придам част от моето лятно вдъхновение, смятам да споделя с вас някои мои любими морски моменти, създадени за продуктова фотография.

Лятна продуктова фотография – усетете мириса на море!

И замириса на.. мор(е)ска продуктова фотография

Със сигурност не е трудно да проявим креативност, докато се разхождаме по крайбрежната ивица, заобиколени от разноцветните капанчета и спокойно полюшващите се върху вълните пъстри рибарски лодки. Дори драматично приглушената от прибоя и изгарящите слънчеви лъчи интензивност на цветовете носи повече приятен сантимент, отколкото тъга. Сега е моментът да превърнем този горещ контраст в идеален фон на предстоящата продуктова фотография.

Когато вече притежаваме съвършения морски кадър, е време да се отпуснем под сянката на изключително ефектните бамбукови чадъри с леденостуден коктейл в ръка. И поредното вдъхновение връхлита като лятна буря. Освежаващият вкус на коктейла не може да спечели пред яркостта и контраста, които се пречупват през стъклото, в съчетание с разноцветните картонени сламки и плодовата феерия по ръба на чашата. Смятам, че семейството и приятелите ми вече са свикнали със сценария “с фотограф на море”.

Отърсвайки се от крещящо морските мотиви, бихме могли да заложим на по-семпла продуктова фотография, като добавим приятен летен акцент чрез сапунени мехури, цветен дим, слънчогледи или възползвайки се от естествени природни ефекти като светлосенките във водата или розовия нюанс на залеза.

Лятна продуктова фотография – съвети

Съвети за лятна продуктова фотография

Колкото и да сме ентусиазирани за лятна продуктова фотография, то трябва да се има предвид, че колаборацията със слънцето си е сложно начинание. Като начало е важно да поставяме обекта на продуктова фотография пред слънцето, за да го осветим и да се възползваме от слънчевия ореол, който се разпръсква около контура му. Рефлекторите са задължителен компонент при всяка продуктова фотография, независимо дали се намирам в своето фото студио в София или на плажа. Когато лятното вдъхновение ни е обзело при непредвидени обстоятелства, можем да спомогнем за връщането на светлината обратно към обекта на продуктовата фотография чрез бяла риза, чаршаф или дори чисто бял лист хартия. Филтрите върху обектива и ISO с възможно най-ниска стойност също биха допринесли за по-реалистично и динамично възприятие на кадрите от морската продуктова фотография. По-малкият размер на блендата допълнително ще ограничи количеството светлина към обектива, предпазвайки цветовете в продуктовата фотография от преекспониране.

This website uses cookies.