5/5 - (1 vote)
Продуктови снимки 1

Продуктови снимки – какво трябва да знаем

Живеем във времена, ориентирани към изображенията, когато хората превъртат уеб страниците, социалните мрежи и страниците на списанията толкова бързо, че времето, което една реклама трябва да привлече вниманието на аудиторията, е намалено едва до няколко секунди. Това извежда продуктовата фотография на върха на “хранителната верига” по отношение на успешния бизнес. Като професионален фотограф в София с богат опит в бранша, аз съм ставал пряк свидетел на всички тези резки смени на естетическия ракурс, водещи до поредния маркетингов катарзис. И да, определено не е лесно, но точно в това се крие очарованието да създаваш продуктови снимки, които оставят своя непреходен отпечатък по отношение на историята на конкретен бранд.

Продуктови снимки 2

Продуктови снимки от Минков Студио

Основни аспекти при продуктовите снимки

За да създам изображения, които представят бранда по най-вълнуващия и отличителен начин, заедно с екипа зад проекта работим в насока да анализираме нуждите на бизнеса, позиционирането на пазара и корпоративните ценности, които трябва да се откроят, а понякога дори и подобрят. Идентифицира се най-добрата комуникационна стратегия за изпращане на правилното послание като елегантен стил за луксозни марки, където ексклузивността е силната страна, или креативен стил за иновативни компании, които се стремят да бъдат в крак с времето.

Вниманието към детайла е една от основните отличителни черти на продуктовите снимки, защото именно от малките неща и на пръв поглед незначителни аспекти се раждат шедьоврите. Дори изборът на преобладаващите цветове се претегля на базата на усещането, което искаме да събудим у клиентите. Благодарение на правилната настройка на камерата, можем да създадем игра на цветове и сенки, които могат най-добре да подобрят визията на продукта.

Преди да се пристъпи към създаването на продуктови снимки, на клиента се предоставят различни предложения, които ще му позволят да види чернова на крайния резултат и да се дефинират евентуални корекции и възможни подобрения. За снимачната фаза сме говорили много, затова ще се прехвърлим директно върху постпродукцията. Тази фаза е също така важна, за да бъдат продуктовите снимки привлекателни и въздействащи за клиентите, които ще бъдат стимулирани да проявят по-голям интерес към продавания продукт и при необходимост да завършат покупката.

Продуктови снимки 3

Продуктови снимки – научете повече!

Постпродукция на продуктови снимки

Вероятно сте чували термините “постпродукция” или “последваща обработка” във фотографията и преди. „Производството“ е това, което се случва на снимачната площадка в точния момент, в който с камерата в ръка се правят продуктови снимки или се заснема видео. Постпродукция или последваща обработка са два термина, които се отнасят до всичко, което се случва, след като приключим със заснемането. Използването на силата на софтуера за извършване на фотографска постпродукция в днешно време се оказва от основно значение за придаване на още по-голямо значение на продуктовите снимки чрез модифициране и коригиране на характеристики като рязкост, шум, цвят, експозиция и много други.

Всъщност продуктовите снимки са първото впечатление, което аудиторията си създава, когато види конкретен кадър на продукт и ако то е положително, има по-голям шанс клиентът да продължи на страницата и да продължи с покупката. Необходимо е малко, за да дадем истински тласък на бизнеса си чрез продуктови снимки, които се нуждаят от повече креативност, за да могат да стимулира покупките от бъдещи клиенти. Продуктовата фотография е един от многото методи, с които разполагаме, за да направим това реално и ефективно!

Научете още за Фото студио София – Minkov Studio