Блог

Художествени снимки във фото студио в София

Художествени снимки във фото студио в София 1

Художествени снимки във фото студио в София – Доверете се на опита!

Общоизвестно е, че присъствието на известна доза драматизъм в една снимка автоматично увеличава нейната художествена стойност. За да бъде постигнат такъв ефект обаче, във всяко фото студио в София трябва да се създаде сюжет от нищото. Фотографията, подобно на музиката и литературата, започва от празното платно в някое фото студио в София и завършва с малко произведение на изкуството. Това означава две неща: първо, че възможностите на което и да е фото студио в София са на практика неограничени, и второ, че този огромен потенциал понякога е много трудно да бъде оползотворен.
още …


Продуктова фотография на електроника

Продуктова фотография на електроника 1

Продуктова фотография на електроника – Научете повече!

В свят, който е обсебен от най-новите електронни устройства, надпреварата за вниманието на потребителите е повече от актуална. Брандовете са изправени пред предизвикателството да създадат интересен модел, а продуктовата фотография е отговорна за неговата репрезентация. В толкова силно конкурентна среда обаче качествената и заедно с това отличителна продуктова фотография е трудна за реализация. Нужни са нови идеи, които да спечелят концентрацията на потребителите, когато става дума за продуктова фотография на електронни устройства, тъй като в тази област повечето подходи вече са изпробвани.
още …


Илюзията на движението в продуктовата фотография

Движение в продуктовата фотография 1

Движение в продуктовата фотография – Какво трябва да знаем?

Известно е, че снимките „замразяват“ един момент във времето, улавят фрагменти от динамичната среда и ги застопоряват завинаги. В продуктовата фотография няма движение – тя е просто статична репрезентация на един миг, и целта на всички професионални фотографи е да го хванат по най-добрия начин. Всичко това обаче не означава, че в продуктовата фотография не може да се добави идеята за движение. Макар самото то да липсва, чрез правилна организация на кадъра динамиката му може да бъде усетена, което означава и че тя може да въздейства на сетивата.

още …


Трикове при продуктовата фотография с макро обектив

Продуктова фотография с макро обектив 1

Продуктова фотография с макро обектив – Научете повече!

Продуктовата фотография с макро обектив е толкова пленителна, защото успява да извади на показ детайли, които човешкото око или пренебрегва, или не успява да улови изобщо. Тя сякаш вдига завесата и разкрива много повече от обекта, отколкото въображението предполага. Този ефект при продуктовата фотография с макро обектив я превръща в предпочитан начин за заснемане на всички предмети, при които красотата е скрита в детайлите.
още …


Портретната фотография във фото студио – София

Портретната фотография във фото студио – София 1

Портретната фотография във фото студио – София – Научете повече!

Създаването на атрактивна портретна фотография във Научете повече за фото студио (София) е въпрос колкото на техника, толкова и на въображение. Повечето професионалисти се придържат към неписаните правила, когато става дума за работа с различните обективи и камери. Портретната фотография обаче в което и да е фото студио (София) е нещо повече от работа с техниката. Забележителните снимки са плод на въображението – то е стимулът, който управлява работата с всички декори и аксесоари във всяко фото студио (София).
още …


Въздействаща продуктова фотография: ефектът на цветовете

Цветовете и продуктовата фотография 1

Цветовете и продуктовата фотография – Какво трябва да знаем?

Цветове и емоции – това е една връзка, стара колкото света, която помага да бъдат онагледени иначе абстрактните човешки настроения. Асоциациите, наслоявани със столетия, влияят на начина, по който и днес се възприемат различните нюанси не само в продуктовата фотография, но и във всички останали визуални изкуства. Нежно розово, невинно бяло, интензивно червено – дори в езика повечето цветове вървят ръка за ръка със своите определения, което е показателно и защо в продуктовата фотография цветовата гама никога не трябва да бъде случайна.
още …


Креативни ракурси в продуктовата фотография

Креативни ракурси в продуктовата фотография 1

Креативни ракурси в продуктовата фотография – Вижте още!

Нестандартната перспектива е в състояние да издигне снимките на съвсем ново ниво. С креативните ракурси в продуктовата фотография се постигат по-въздействащи и по-интересни кадри, които лесно правят впечатление. Дори от съвсем обикновена среда като тази вкъщи или на улицата с креативните ракурси в продуктовата фотография може да се извлече необичайното, да се открие различното. Креативните ракурси в продуктовата фотография не са толкова въпрос на техника или обработка, колкото на идея, затова и предизвикателствата при тях започват още преди човек да застане зад обектива.
още …


Историята зад концептуалните продуктови снимки

Концептуални продуктови снимки 1

Концептуални продуктови снимки – Какво трябва да знаем?

Концептуалните продуктови снимки представляват форма на фотография, изцяло задвижвана от идеята. С помощта на техника и софтуер те помагат да „оживеят“ на практика историите и посланията, които стоят зад концептуалните продуктови снимки. В тази категория във фотографията присъстват елементи от различни стилове и жанрове, като дори абстрактните и сюрреалистичните похвати могат да бъдат използвани, за да се онагледи идеята.
още …


Срещата на брандовете и продуктовата фотография

Брандове и продуктова фотография 1

Брандове и продуктова фотография – Научете повече!

Брандовете и продуктовата фотография от много време са в изключително близки отношения, в които цари взаимно разбирателство и хармония. Последните две произлизат от зависимостта между брандовете и продуктовата фотография, които процъфтяват от съвместната си работа. По тази причина присъствието на брандовете и техните отличителни черти в продуктовата фотография е предмет на дискусии, създадени с цел да се открие перфектното съчетание между рекламирания продукт, неговия производител и стилистиката на кадъра.
още …


Продуктова фотография за социални мрежи

Продуктова фотография за социални мрежи 1

Продуктова фотография за социални мрежи – Какво трябва да знаем?

Продуктовата фотография за социалните мрежи е силно конкурентна среда. В нея борбата за внимание е толкова динамична, че на практика не може да се определи най-добрата формула за успех. В продуктовата фотография за социалните мрежи обаче има някои модели, които вече са се доказали като ефективни и които продължават и в момента да печелят интереса на потребителите.
още …