ПРОДУКТОВА ФОТОГРАФИЯ

5/5 - (5 votes)

Какво е продуктова фотография

Всяка продуктова фотография има за цел да представи визуално даден продукт. Използва се за създаване на онлайн магазини, както и за всякакви рекламни материали – каталози, брошури, билбордове и др.
Продуктова фотография 1

Продуктова фотография – Професионализъм

Да се направи продуктова фотография, не означава просто да се снима предмет. Има множество тънкости. Целта ѝ е да рекламира. Да илюстрира вашите артикули по начин, който потенциалните ви клиенти ще намерят за привлекателен. Да ги убеди да купуват. С две думи, да работи пълноценно и качествено за вашия бизнес.

Защо добрата продуктова фотография е важна

Продуктова фотография 2

Продуктова фотография – Дизайн и естетика

Когато клиентите ви не могат да дойдат да видят продукта на място, една продуктова фотография става наистина важна. Това е така, защото нашият мозък дава изключително предимство на визуалната информация пред всички останали и затова начинът, по който изглежда една снимка, се оказва по-важен и от описанието на предмета, и от мненията на другите. Проучванията го доказват – за 70% от хората, които пазаруват онлайн, е изключително важно как изглеждат фотографиите на продуктите. Ако можеха да избират, те биха купили даден предмет именно от сайта, който предлага по-добра негова продуктова фотография, вместо от конкурент с по-лоши изображения. Но една продуктова фотография има още по-сложна задача. За онлайн търговците на дребно фотографията на продуктите трябва да допълни и останалите сетива, на които един купувач обикновено разчита при решението за покупка. Добрата продуктова фотография трябва да замени усещания като текстура, здравина, размер, дори вкус и аромат. И ако успее, значително увеличава шансовете за продажби .

Как изглежда добрата продуктова фотография

Може да се каже, че една продуктова фотография е добра, когато тя отговаря на следните изисквания:

  • Демонстрира продукта по възможно най-пълния начин. От снимките клиентът трябва да получи наистина много информация за употребата и свойствата му, тъй като не може да го види и да го докосне на живо. Качествената продуктова фотография отнема нуждата на клиента да търси допълнителни мнения за продукта, убеждава и добавя стойност.
  • Добавя авторитет и поражда доверие. Да имате добра продуктова фотография е особено важно в борбата с конкурентите. Когато клиентът е изправен пред два еднакви продукта с идентични цени на различни уебсайтове, обикновено качествената продуктова фотография, използвана за показване на продукта, ще го убеди да купи. Тъй като нашите мозъци разчитат предимно на визуалната информация, ние сме естествено привлечени от неща, които изглеждат добре.
  • Перфектната продуктова фотография е семпла. Тя е минималистична и елегантна. Позволява фокусиране върху продукта и създаване на универсален образ, като в същото време повишава възприеманата стойност на продукта и марката ви като цяло.
Продуктова фотография 3

Продуктова фотография – Минков

 • Има внимателно подбран контекст и фон. Ако еднаквия фон позволява да се види разнообразието на артикулите, то една продуктова фотография в ежедневен контекст дават на клиентите реална представа как могат да ги използват. В това отношение е важно да има внимателно обмислена и твърдо спазвана единна концепция на представянето при заснемане на продуктова фотография.
 • Добрата продуктова фотография е съобразена с цялостния дизайн на онлайн магазина или рекламния материал. Тя не е самоцел, а част от инструментите ви за продажби. Затова параметрите на фотографиите трябва да са зададени предварително, а фотографът да се вмести в тях по възможно най-добрия начин.
 • Най-добрата продуктова фотография е тази с най-високата резолюция. Тя не само показва по-добре продукта, но дава и възможност за по-ясни изображения. Това е особено важно, когато снимките се използват на екрани и могат да бъдат увеличавани и разглеждани в детайли.

Видове продуктова фотография

Стандартна студийна продуктова фотография. Тя е подходяща за търговци с огромен брой сменящи се артикули, тъй като е наистина бърза. Тук ъгълът и светлината са предварително настроени и едни и същи.Една продуктова фотография може да бъде наистина разнообразна, тъй като различните продукти изискват различен подход – осветление, фон, ъгъл на заснемане, ефекти и т.н. Но тук ще изброим някои от най-често срещаните варианти:

 • Снимка с бял фон. Този вид продуктова фотография също е често срещана. Създава триизмерно усещане и акцент върху продукта.
 • Снимка, показваща размера. Това е специфична продуктова фотография, в която продуктът е представен така, че да личи какъв е размерът му – обикновено в сравнение с познат предмет.
 • Групова снимка. Тази продуктова фотография се използва за показване на варианти на един и същи продукт.
 • Лайфстал продуктова фотография. Тя поставя продукта в контекста, в който се използва, например сред природата, у дома и др.
 • Студийна продуктова фотография. Основното предимство на студийната фотография е, че имате абсолютен и постоянен контрол върху снимачния процес – времето, светлината, ъгъла, разположението и т.н. За разлика от нея, при продуктова фотография на открито фотографът трябва да се съобразява с всички метеорологични условия, както и със светлината на слънцето.
 • Продуктова фотография на големи предмети. Да се направи добра продуктова фотография на матраци, автомобили или мебели например е доста по-трудно, отколкото на малки предмети. Има нужда от просторно студио с лесен достъп, специфична (и достатъчно) фотографска техника и умения, които не всеки фотограф има.

Авторска продуктова фотография

Продуктова фотография 4

Продуктова фотография

Авторската продуктова фотография придава истински живот на конкретния продукт. Сама по себе си тя е произведение на изкуството, което има за цел да продава това, което показва. Тя е оригинална като идея, изцяло съобразена с концепцията на продукта, предназначена за точно определен тип купувачи, артистична и с перфектно качество. Този тип продуктова фотография е най-доброто, което може да имате.

Продуктова фотография в Minkov Studio

Minkov Studio предлага професионална, авторска, висококачествена продуктова фотография. Студиото разполага с последно поколение модификатори, фотокамери, високоскоростни светкавици и други съоръжения, които предоставят възможност за създаването на перфектни, оригинални продуктови фотоси. Студиото предлага създаването на всякакъв тип продуктова фотография, съобразена със спецификата на продукта и изискванията на клиента. Ето част от продуктите, на които вече е правена продуктова фотография в Minkov Studio:

  • матраци;
  • бижута;
  • часовниц;
  • алкохол;
  • козметични продукти;
  • обувки;
  • бои;
  • нумизматични монети;
 • хранителни продукти;
 • осветителни тела.
 • инвестиционно злато;
 • дрехи
 • бански
 • бельо
 • спортни облекла
 • дребна техника
 • облекла върху мъжки и дамски невидим манекен

Пред студиото има достатъчно място за паркиране, а самото то е на партерен етаж, леснодостъпно е, удобно е за товарене и разтоварване на предметите, предназначени за заснемане на продуктова фотография. Тук с лекота можем да внесем и заснемем както малки, така и продукти с по-големи размери.

Защо да изберете Minkov Studio за продуктова фотография?

Защото разбираме от продуктова фотография. Защото знаем кога да използваме предимствата на белия фон и кога да развихрим въображението си; как да направим наистина оригинална снимка, която да се открои сред конкурентите ви; кога е нужно да направим ретуш и как точно да изглежда той. Защото знаем колко важна е добрата продуктова фотография за вашите продажби. И се отнасяме напълно отговорно към всеки кадър, излязъл от студиото.
Какво е продуктова фотография
Защо добрата продуктова фотография е важна
Как изглежда добрата продуктова фотография
Видове продуктова фотография
Авторска продуктова фотография
Продуктова фотография в Minkov Studio
Защо да изберете Minkov Studio за продуктова фотография?