5/5 - (2 votes)
Продуктов фотограф 1

Продуктов фотограф – научете още! 

Да бъдеш продуктов фотограф означава да знаеш как да проектираш всяка продуктова фотография по възможно най-реалистично нереалистичния начин. Фотографска техника е всичко друго, но не и проста, и вниманието към детайла, светлините и средата, изградена около главния герой на кадъра – продукта, са основни. Работата на продуктовия фотограф в многостранна, защото получените кадри трябва да популяризират перфектния продукт по множество комуникационни начини: от фирмени каталози през електронна търговия до най-разнообразни търговски и рекламни приложения във всяка област.

Продуктов фотограф 2

Продуктов фотограф – Минков студио

Колко важно е да се отличавате в мрежата?

 

Метавселената има огромно влияние върху живота на хората. Ако искаме отговор на въпрос, питаме Google, ако искаме да купим нещо, търсим в мрежата. Постоянно се появяват нови компании и ако искаме да сме тези, които грабват вниманието на клиентите, трябва да можем да променим нещата. За да се отличим, трябва да предложим нещо различно, нещо уникално, защото със сигурност мрежата ще предложи множество аналогии на вашия продукт със също толкова на брой скучни и повтарящи се изображения.

Ето защо подходящата продуктова фотография или ще ви класира на челните места в търсачките, или ще ви закопае и унищожи. Качественият продуктов кадър може да направи разликата между това потенциалният клиент да избере вас, а не вашия конкурент. Поради тази причина никога не трябва да се подценява колко важна е работата на професионалния продуктов фотограф за бизнеса.

За съжаление, създаването на страхотен продукт не е достатъчно, за да общуваме с клиентите си по правилния начин. Защото как се комуникира страхотен продукт с лош имидж? Професионалният продуктов фотограф може да ви помогне да изразите гордостта си от това, което сте създали с любов и отдаденост, представяйки го на обществеността с изображение, което стимулира сетивата и предизвиква желание за притежание.

Продуктов фотограф 3

Продуктов фотограф – какво трябва да знаем?

Ролята на продуктовият фотограф

Много брандове се хващат за определението “професионален” и вече са готови да поверят на избрания от тях фотограф бъдещето на своя бизнес. Но това не винаги е достатъчно. И за да ви илюстрирам своята идея с нещо съвсем елементарно, заимствано от ежедневието ни, ще ви попитам следното: Ако имате специфичен и сериозен здравословен проблем, кого бихте посетили – личния си лекар или специалист? Точно така, това поставя разграничението между професионален и продуктов фотограф. Аз също съм професионален фотограф в София, но не бих се наел да заснемам сватби. И не защото нямам правилната техника и фотографски умения, а защото най-вероятно не бих успял да съзра детайлите по начина, по който един тясно специализиран професионален фотограф на сватбени събития може. И да, по професия аз също съм професионален фотограф, но амплоато ми ме откроява преди всичко като продуктов фотограф, изградил умението да виждам и пресъздавам нещата по запомнящ се и неповторим начин.

Изграждането и поддържането на имидж е сериозен ангажимент, който изисква ефективно решение, постижимо благодарение на по-целенасочена и професионална услуга. Продуктовият фотограф разполага с оборудването, за да свърши възможно най-добрата работа и има специфичните умения и знания, за да знае кое работи и кое не, когато става въпрос за обвързване на конкретно портфолио с потенциалните клиенти. Защото той ще е придобил тези умения не само с учене, но и със специализирания си опит на продуктов фотограф, обогатен от обратната връзка, получена от всички негови стари клиенти.

Научете още за Продуктова фотография – Minkov Studio