МОДНА ФОТОГРАФИЯ

5/5 - (1 vote)

Моден фотограф

Какво е моден фотограф

Моден фотограф се нарича специалистът, който се занимава със заснемането на дрехи, аксесоари, прически и грим по вълнуващ и запомнящ се начин. Всеки моден фотограф работи в тясно сътрудничество с клиентите си – модни къщи, дизайнери на облекла, стилисти, гримьори, рекламни агенции. Това е единственият начин да се получат снимки, които създават желания имидж на съответната марка.
Моден фотограф 1

Моден фотограф

Един моден фотограф може да прави фотосесии както в студио, така и на открито. Могат да бъдат заснети и модни ревюта или дефилета. Специализираният моден фотограф се стреми да се ограничи предимно в един вид сесии, за да даде най-доброто от себе си, но има и фотографи, които с удоволствие и професионализъм снимат на различни места.

За какво ви е нужен моден фотограф

Снимките, направени от моден фотограф, могат да се използват на различни места, например:

 • Във фирмения сайт – за изображение на предлаганите облекла, услуги или модни аксесоари.
 • В социалните медии – за популяризиране и реклама на облеклата, аксесоарите, услугите или марката.
 • В рекламни онлайн банери.
 • В каталози, брошури, календари, плакати и други хартиени рекламни материали.
 • В билбордове, табели, пана, стикери за витрини и други видове материали за външна реклама.
 • В специализирани списания за мода, грим или прически.

Как да познаете добрия моден фотограф

Моден фотограф 2

Моден фотограф – Проекти

Да познаете добрия моден фотограф е доста лесно – достатъчно е да разгледате портфолиото му, за да видите какво умее. Но ако не видите точно тези снимки, от които се нуждаете, имайте предвид, че един моден фотограф снима до голяма степен онова, от което има нужда конкретния клиент, и портфолиото далеч не изчерпва нито капацитета му, нито идеите, нито способностите му. Добрият моден фотограф умее много неща:

 • За да е наистина професионалист, един моден фотограф трябва да разбира от реклама. Само така може да представи продуктите по впечатляващ и продаващ начин.
 • Добрият моден фотограф разбира от мода и стил, за да успее да създаде цялостна визия на снимката, която да отговаря на стила на представяните облекла, аксесоари, грим и прически.
 • Опитният моден фотограф разбира от материи и текстури, както и от начините, по които могат да бъдат заснемани, за да се постигне нужният ефект.
 • Добрият моден фотограф умее да използва различни реквизити и фонове, които да създадат перфектната композиция на снимката.
 • Професионалният моден фотограф умее да използва различни видове светлина и съвременна фотографска техника за постигане на желания ефект.
 • Добрият моден фотограф владее умело съвременни технологии във фотографията, включително софтуери за обработване на снимки.
 • Опитният моден фотограф задължително има режисьорски умения, с които успява да предразположи и инструктира моделите, гримьорите, стилистите и целия екип на фотосесията.
 • Професионалният моден фотограф може да ви помогне в избора на подходящ модел, който да кореспондира с цялостната концепция на фотосесията.
 • Професионалният моден фотограф разполага с екип, който се грижи за добрия вид на моделите, участващи във фотосесията.
 • Най-добрият моден фотограф задължително има и талант, въображение и усет, които не могат да се научат, но са задължителни за създаването на оригинални и запомнящи се фотографии.

Как протича процесът на работа с един моден фотограф

Моден фотограф 3

Моден фотограф – Портфолио

Да работите с моден фотограф не е трудно, ако той е истински професионалист, тоест е наясно със специфичните чисто технически начини на заснемане на модни обекти, разбира от рекламни похвати, умее да създава разнообразни по вид и стил концепции и снимки и не на последно място, умее да комуникира добре с клиентите си. Процесът на работа с моден фотограф обикновено протича в няколко етапа:

 • Среща на съответния моден фотограф с клиента – представител на модната къща, дизайнер, стилист или гримьор, в който се изясняват целите и задачите на фотосесията.
 • Създаване на уникална концепция за фотосесия – в него участват и клиента, и съответния моден фотограф.
 • Организиране на фотосесията – време, място, екип, реквизити, техника, продукти за заснемане и др.
 • Провеждане на фотосесията и координиране на екипа.
 • Окончателно обработване на снимките, преди да бъдат напълно готови.

Моден фотограф Минко Минков

В MinkovStudio ще ви посрещне Минко Минков – моден фотограф с дълъг и богат опит, познаване на съвременните фотографски техники и технологии, с въображение и усет към светлините, цветовете, материите и детайлите. В портфолиото на моден фотограф Минко Минков ще видите разнообразни фотографии на спортни облекла, официални облекла, ежедневни облекла, спортно-елегантни облекла, бански, бижута и аксесоари. В зависимост от съответната концепция, моден фотограф Минко Минков ще създаде за вас перфектни студийни фотоси на бял или оригинален фон, или пък зашеметяващи снимки на открито. Всяка една фотография е замислена с оригинална визия и създадена със професионална фотографска техника и постобработка. Моден фотограф Минко Минков има усет за стила и минималистичен подход, който позволява на вашите продукти да изпъкнат, да изглеждат привлекателни и да завладеят аудиторията. Той обръща особено внимание на прецизния ретуш, който позволява да се постигне най-добрия завършен вид на фотографията. Това е наистина важно умение за всеки моден фотограф, тъй като снимките имат за цел да продават вашите продукти и е изключително важно да изглеждат съвършени във всяко едно отношение. Перфектното качество на всяка снимка на моден фотограф Минко Минков ви позволява да я използвате спокойно във всякакъв вид рекламни материали, включително в широкоформатен печат на билбордове, мегабордове и др.

Студиото на моден фотограф Минко Минков

Моден фотограф 4

Моден фотограф – Професионализъм

MinkovStudio е разположено на партерен етаж, на удобно за посещение и товарене място. То е модерно оборудвано с всичко необходимо за един моден фотограф: осветление, светкавици, светлинни модификатори, софтбоксове, рефлектори, фонове, модерна фотографска техника, включваща NIKON и  Hasselblad системи. Но крайният вид на фотосите на моден фотограф Минко Минков се дължи не само на модерната техника, а и на начина, по който я използва. Въображението, подплатено с усет, опит и умения, са онова, което в крайна сметка превръща всяка една негова фотография в произведение на изкуството, в което вашите продукти изглеждат изкусителни и изумителни. MinkovStudio е достатъчно просторно, за да позволи на своя моден фотограф да се развихри и да направи както снимки с един модел, така и с група модели. Тук се използват разнообразни допълнителни реквизити, както и професионални високоскоростни светкавици, които позволяват на умелия моден фотограф да „замразява” движенията на модела и дрехите в невероятно красиви пози. Така моден фотограф Минко Минков може да сътвори наистина вълшебни и запомнящи се снимки, които впечатляват и се запомнят лесно от вашите потенциални клиенти.

Какво е моден фотограф
За какво ви е нужен моден фотограф
Как да познаете добрия моден фотограф
Как протича процесът на работа с един моден фотограф
Моден фотограф Минко Минков
Студиото на моден фотограф Минко Минков