Оцени тази страница
Фонове и декорации в продуктовата фотография 1

Фонове и декорации в продуктовата фотография – Минков Студио

Хората обичат красотата във всичките ѝ форми. Те насочват вниманието си към онези фонове и декорации в продуктовата фотография, които кореспондират с тяхното собствено усещане за естетика. За да попадне един кадър в полезрението на хората и да се задържи там за повече от няколко секунди, красотата му трябва да бъде забележима. Използването на фонове и декорации в продуктовата фотография има точно такава цел – да повиши интереса към кадъра, привличайки внимание към неговото истинско съдържание.

Фонове и декорации в продуктовата фотография 2

Фонове и декорации в продуктовата фотография – Научете повече!

Неутрални фонове и декорации в продуктовата фотография

Фоновете и декорациите в продуктовата фотография заемат едно особено място. От една страна, те са второстепенни – обектът, който се заснема, е истинският „герой“ на кадъра. От друга страна, фоновете и декорациите могат драстично да променят изградената представа за конкретния предмет. На тях се разчита, когато става дума за реклама, за изграждане на имидж, за популяризирането на продуктите. Затова фоновете и декорациите в продуктовата фотография трябва да бъдат балансирани. Те трябва да успеят да привлекат вниманието към продукта, но да не му го отнемат. Лично аз намирам неутралните фонове и декорации в продуктовата фотография за изключително подходящи точно по тази причина. Те помагат обектът на снимката да се открои, като в същото време правят кадъра и по-интересен, и по-естетически привлекателен. Популярните напоследък пастелни тонове дават чудесна палитра за избор на фонове.

            И декорациите в продуктовата фотография могат да бъдат неутрални. При тях тази неутралност обаче не засяга единствено цветовата гама, а и самия вид на декорациите. Семплите аранжировки са по-ефектни от претрупаните такива, защото позволяват вниманието да се концентрира по-лесно.

Фонове и декорации в продуктовата фотография 3

Фонове и декорации в продуктовата фотография – Потърсете ни!

Нестандартни фонове и декорации в продуктовата фотография

Изборът на нестандартни фонове и декорации в продуктовата фотография е страхотна идея, която обаче крие някои рискове. Много често в стремежа да се направи силно впечатление естетиката на кадъра остава на заден план. За да се избегне това, подборът на разчупени и различни фонове и декорации в продуктовата фотография трябва да бъде внимателен. Аз винаги избирам фоновете и декорациите в продуктовата фотография според визията на бранда и естеството на продукта. Едва след това преценявам доколко мога да експериментирам с тях.

            Възможностите в сферата на нестандартните фонове и декорации са неограничени, но някои от тях са се наложили вече като по-сполучливи от други. Рефлектните повърхности например обикновено са добра идея за фон. Такъв е и пясъкът, ако продуктът кореспондира с него, както и различните видове текстил. Сам по себе си текстилът може да бъде и декорация, при това много интересна такава. Ексцентрична идея при фоновете и декорациите в продуктовата фотография са и течностите. Те изискват повече работа, но пък имат универсална употреба и винаги са много ефектни.

            Най-важното обаче е, че красиви снимки могат да се направят с всякакви фонове и декорации в продуктовата фотография, стига последните да са подбрани с вкус.

Научете повече за Продуктова фотография – Minkov Studio