5/5 - (1 vote)
Снимки за онлайн магазини 1

Снимки за онлайн магазини – научете повече!

Продуктовата фотография е визитната картичка на бранда! За да се увеличат продажбите, трябва да представим портфолиото от продукти в най-добрата им светлина. Не можем просто да разчитаме на качествата на продукта, защото дори и да са най-добрите на пазара, некачествената визия ще попречи на предлагането. Проучванията доказват, че 64% от жените се влияят от изображенията, когато вземат решения за покупка. 63% от потребителите вярват, че добрите изображения са по-важни от описанията на продуктите, а 53% от аудиторията смята, че продуктовата фотография е по-полезна от клиентските отзиви.

Снимки за онлайн магазини 2

Снимки за онлайн магазини – изберете Минков студио!

Какво усещане ни носи даден сайт

Независимо дали става въпрос за малък онлайн магазин с ограничен бюджет или голям международен сайт за електронна търговия, правилата за визуално оформление си остават непроменени. Разбира се, като фотограф в София аз няма да ви давам напътствия относно програмното изпълнение на сайта, а ще насоча вниманието ви върху хармонията между продуктовата фотография и духа на бранда.

Когато влезем във физически магазин за първи път, дори и несъзнателно ние сме чувствителни към визуалния аспект, към организацията на пространството и атмосферата, която излъчва. Абсолютно същото е и при всеки онлайн магазин. По същия начин, сайтът трябва да бъде организиран и визуално хармоничен, като ролята на снимките е да подсилят това виртуално изживяване. Продуктовата фотография трябва да е съобразена с останалата част от онлайн магазина и позиционирането на бранда.

При естетически дисонанс потребителите често биха останали объркани или дори недоверчиви. Ако продуктовата фотография е в разрез с визията на бранда, много често те биха се запитали дали случайно даден кадър не ги е препратил към друг сайт, сигурен ли е изобщо този бранд и ако качеството на снимките е толкова посредствено, какво изобщо може да се очаква от продуктите. Едно мога да ви гарантирам, във всеки един подобен случай клиентът просто затваря страницата на магазина и ние губим продажба. Ето защо е важно продуктовата фотография да съответства на естетиката на бизнеса, за който е предназначена.

Снимки за онлайн магазини 3

Снимки за онлайн магазини – свържете се с нас!

Стандартизиране на изживяването

В допълнение към хармоничното представяне на стила на бранда, онлайн сайтът за електронна търговия трябва да бъде стандартизиран или иначе казано, да поддържа организиран и професионален вид. Всяко създадено изображение трябва да бъде с еднакъв размер и сходна композиция. Ако клиент кликне върху определена категорията и всяка снимка е с различен размер и концепция, веднага ще си изгради негативно мнение за професионализма и легитимността на бизнеса.

В предходни теми съм споменавал как всеки отделен кадър на един и същ продукт трябва да следва определен шаблон, вместо погледът на аудиторията да се лута из екрана, докато разглежда обстойно всяко изображение. Когато представяме портфолио от множество продукти, продуктовата фотография за всеки един от тях трябва да следва същия този шаблон. Не може едни артикул да изпълва целия кадър, докато съседния заема едва една-трета от пространството. Всъщност може, но не трябва!

Отделянето на време, за да си представим композицията, която най-добре ще представи продуктите, и гарантирането, че изображенията ще са в съответствие с имиджа на бранда, са двете предварителни стъпки към създаването на професионална и качествена продуктова фотография за онлайн магазин.