Оцени тази страница
Продуктова фотография на храни 1

Продуктова фотография на храни – Научете повече!

При продуктовата фотография на храни се случва нещо наистина специално. Ако е направена качествено, тя успява да предаде през екрана едно качество, което иначе няма много общо с визията – вкуса. Убедителната продуктова фотография на храни привлича внимание именно с обещанието за пиршество по отношение на вкуса. Тя прави тази магия, като акцентира по специфичен начин върху външния вид на продукта, създавайки едно определено очакване към него. Точно затова и продуктовата фотография на храни е едновременно много разпространен и много успешен маркетингов подход в днешно време.

Продуктова фотография на храни 2

Продуктова фотография на храни – Минков Студио

Индивидуална продуктова фотография на храни

И за начинаещите, и за напредналите в продуктовата фотография на храни заснемането на един-единствен обект има множество преимущества. Този подход дава по-голям контрол над всеки кадър, позволява повече експерименти с ъглите и по-лесно стилово оформление. Подобен тип продуктова фотография на храни също така позволява на хората да се концентрират върху конкретния продукт и има потенциал да задържи по-дълго вниманието им върху него. Всичко това идва да покаже, че при индивидуалната продуктова фотография на храни печелят всички страни – и фотографът, заел се с нея, и брандът, който продава продукта, и крайният потребител.

Продуктова фотография на храни 3

Продуктова фотография на храни – Какво още трябва да знаем?

Групова продуктова фотография на храни

Макар че е с една идея по-малко разпространена, груповата продуктова фотография на храни също се използва сравнително често. При нея самото групиране на продуктите представлява мощен инструмент за постигане на ефект. Хубавото на груповата продуктова фотография на храни е в това, че тя може да мине и без допълнителни декорации. Броят на обектите в кадъра е в състояние да го запълни, така че често при нея значение има самият фон и начинът на заснемането. Останалото се извършва от самите продукти. Тяхната организация в кадъра при продуктовата фотография на храни е въпрос на лични предпочитания. Събирането на сходни по вид обекти за мен е по-естетически въздействащо, но креативността в това отношение е на практика неограничена.

Продуктова фотография на храни 4

Продуктова фотография на храни – Свържете се с нас!

Лайфстайл продуктова фотография на храни

Много модерна, много красива и определено много въздействаща е т.нар. лайфстайл продуктова фотография на храни. Заснемането на обекти, които са добре познати на хората, често означава, че трябва да бъдат намерени атрактивни и различни начини, по които продуктите да бъдат показани. Приложението на храната е ясно за всички, затова и целта на лайфстайл продуктовата фотография не е да дава много нова информация. Този тип снимки са ориентирани към това да направят общо приятно впечатление, което впоследствие да се асоциира с конкретния продукт. Постигането на тази задача може да се случи по много начини, но общото между всички тях е една добре позната максима – колкото по-атрактивна е снимката, толкова повече внимание печели тя.

Научете повече за Продуктова фотография – Minkov Studio